Maollichs sibbar

Maollichs sibbar

VARNING för "falska" sibiriska katter

AlllmäntPosted by Marie Björk Sat, March 22, 2014 10:47:15
Den sibiriska katten har på några få år blivit oerhört populär i Sverige och ligger nu på fjärde plats över de mest populära kattraserna i Sverige.

Vi uppfödare är givetvis glada åt detta och att det visar att vårt hårda arbete för att få fram fina, friska katter med gott temperament gett resultat men......................tyvärr finns det personer som nu börjat utnyttja detta för att tjäna pengar på något som vi seriösa uppfödare inte kan annat än beklaga.

Sista halvåret-året har det dykt upp många sibiriska katter utan stamtavla på Blocket bla. dessa saluförs som Sibiriska katter som lämpar sig utmärkt för tex avel, båda föräldrarna uppges vara "äkta" sibirier men tyvärr utan stamtavla, kattungarna utges också vara allergivänliga. Samma annons dyker upp om och om igen med samma bilder men säljarens namn ändras precis som telefonnummer och bostadsort. Annonserna är anmälda och försvinner ett kort tag för att åter dyka upp i ny skepnad.

Ni allergiker som tror er köpa en allergivänlig sibirisk katt för 4000-4500 kr utan stamtavla, ni blir tyvärr grundlurade om ni köper en av dessa katter, det är en dyr ovaccinerad katt utan besiktningsintyg ni köper och då är det i mina ögon bättre att hitta en fin huskatt som även dessa sk sibisiriska katter är och köpa av en seriös kattägare som säljer sina kattungar för just vad de är, huskatter.

Besök gärna www.sibiriskkatt.se så kan du läsa mer om den sibiriska katten och vad du ska tänka på innan kattköp.